ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Sałatka z kapustą pekińską, pomarańczą w sosie jogurtowo – ziołowym – 150g
  • (składniki: kapusta pekińska, jogurt naturalny, pomarańcza, bazylia, sól, pieprz, ogórek świeży, olej rzepakowy)
  • Jajko gotowane na miękko  -60 g (8)
  • Ser żółty Salami – 15g (2)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Polędwica z indyka – 20g (3,6,7)
  • Szynka wieprzowa-  20g (1,3,6,7)
  • Dżem wiśniowy – 22g
  • Roszponka -1g
  • Pomidor -20g
  • Ogórek świeży -10 g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru –  250ml (2)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, woda)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

  • Pieczywko żytnie z pastą paprykową  – 30g (1,2,6)
  • (składniki: pieczywko żytnie, serek twarogowy, papryka mielona, szczypiorek, jogurt naturalny, sól, pieprz, bazylia, koncentrat pomidorowy, szczypiorek)

OBIAD:

  • Krem z brokuł z prażonym słonecznikiem – 300 ml (2,6)
    (składniki: woda, włoszczyzna mrożona w paski, porcja rosołowa drobiowa, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, mleko spożywcze 3,2 %, brokuły mrożone, słonecznik łuskany, olej rzepakowy)
  • Pieczeń ze schabu pieczona w sosie własnym – 150g (1,2,8)
  • (składniki: schab wieprzowy bez kości, mąka pszenna, mleko spożywcze 3,2%, sól, pieprz, majeranek, papryka mielona ostra, tymianek, olej rzepakowy)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem  – 250g
  • Surówka Colesław– 150g (2)
  • (składniki: kapusta biała, marchew, sól, pieprz, olej rzepakowy, sok z cytryny)
  • Kompot wieloowocowy – 250 ml
  • (składniki: kapusta biała, cebula, marchew, olej rzepakowy, sól, pieprz, cukier, sok z cytryny)

POSIŁEK DODATKOWY:

  • Jabłko pieczone z rodzynkami i cynamonem – 188 g
  • (składniki: jabłko, rodzynki suszone, cynamon)

KOLACJA:

  • Sałatka z kurczakiem, ryżem i brzoskwinią – 160g (2,8)
  • (składniki: mięso z piersi kurczaka pieczone, ryż biały gotowany, brzoskwinie w puszce, por, czerwona fasola konserwowa, sól, pieprz, majonez, jogurt naturalny)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło 15g  (2)
  • Ser żółty Gouda  21 g (2)
  • Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)
  • Szynka wieprzowa jak dawniej (1,3,6)
  • Pomidor -40g
  • Ogórek kiszony – 30g
  • Roszponka -1g, pomarańcza-20g
  • Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

  • ENERGIA (kcal)                                     2384
  • BIAŁKO (g)                                            119,2
  • TŁUSZCZE (g)                                        92,7
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe  27 
  • WĘGLOWODANY (g)                          268,2
  • W tym cukry proste (g)                      43,8
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              35
    SÓL (g)                                                  8

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz