ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)

(składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)

Bagietka pszenna z roszponką, pastą pomidorową                     i ogórkiem świeżym (1,2,6)

(składniki: bagietka pszenna, roszponka, ser twarogowy, koncentrat pomidorowy, bazylia, sól, pieprz, ogórek świeży)

Ser twarogowy półtłusty  -50 g (2)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Szynka wieprzowa krucha – 20g (3,6,7)

Polędwica sopocka-  20g (1,3,6,7)

Dżem z czarnej porzeczki- 22g

Sałata lodowa -5g

Pomidor -50g

Ogórek świeży -55g

Kakao na mleku –  250ml (2)

(składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%, cukier)

Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

Sałatka z selera naciowego, jabłka, słonecznika w sosie jogurtowym – 150g (2,8)

(składniki: seler naciowy, jabłko, słonecznik prażony, jogurt naturalny, majonez, sól, pieprz, zioła prowansalskie, pietruszka liście)

OBIAD:

Zupa koperkowa – 300 ml (2,6)

(składniki: woda, włoszczyzna mrożona w paski, koper liście, porcja rosołowa drobiowa, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, mleko spożywcze 3,2 %)

Kotlety ziemniaczane w sosie pieczarkowym – 150g (1,2,8)

(składniki: jaja, ziemniaki gotowane, sól, pieprz, pieczarki, śmietana 30%, tymianek, mąka pszenna)

Ziemniaki  – 250g

Kapusta czerwona na ciepło – 150g

Kompot wieloowocowy – 250 ml

(składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

Sałatka z tuńczykiem – 160g (2, 8,9)

(składniki: tuńczyk w wodzie z puszki, ryż brązowy, jogurt naturalny, majonez, szczypiorek, ogórek konserwowy, kukurydza konserwowa, pieprz)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło 15g  (2)

Ser Salami  15g (2)

Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)

Kurczak w galarecie z warzywami (1,3,6)

Pomidor -50g

Ogórek kiszony – 80g

Sałata lodowa -5g

Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)

(składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)

Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                    2377

BIAŁKO (g)                                            118,8

TŁUSZCZE (g)                                        92,4

W tym nasycone kwasy tłuszczowe 26,9

WĘGLOWODANY (g)                          267,4

W tym cukry proste (g)                      44

BŁONNIK POKARMOWY (g)              36

SÓL (g)                                                  7,5

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz