ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                                 (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Makrela wędzona 60g (9)
  • Ser żółty Gouda 21g (2)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Schab wieprzowy długowędzony – 40g (3,6,7)
  • Szynka z indyka – 20g (1,3,6,7)
  • Dżem truskawkowy-22g
  • Kiełki rzodkiewki  -1g
  • Pomidor -10g
  • Ogórek świeży -15g
  • Kawa czarna, napar bez cukru– 250ml (1)
  • (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna, woda)
  • Mleko spożywcze 3,2 % -250 ml (2)

II ŚNIADANIE:

  • Pieczywko żytnie z pastą ze szprotek, roszponką i ogórkiem konserwowym -25 g (1,2,9)
  • (składniki: pieczywko żytnie Sanko, szprotki z puszki, serek twarogowy, sól, pieprz, ogórek konserwowym, roszponka liście)

OBIAD:

  • Zupa rybna – 300 ml (1,2,6)
  • (składniki: woda, ziemniaki, ryba, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna, mleko spożywcze 3,2%)
  • Jajka sadzone – 140g (1,2,8)
  • (składniki: jaja, sól, pieprz, olej rzepakowy)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem 250g
  • Fasolka szparagowa gotowana – 200g
  • Kompot – 250 ml
  • (składniki: mieszanka kompotowa: jagody mrożone, borówki, truskawki, śliwki, cukier, woda)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

  • Sałatka grecka z serem feta
    (składniki: ser feta, fasola czerwona konserwowa, kukurydza konserwowa, cebula, sól, pieprz, olej rzepakowy, ogórek świeży, cebula, oliwki czarne konserwowe, pomidory, bazylia)
  • Śledzie z cebulką -150g (9)
  • (Składniki: śledzie a’la Matijas, olej rzepakowy, ocet, pieprz, cebula)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło – 15 g  (2)
  • Ser salami- 30g (2)
  • Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6)
  • Szynka wieprzowa konserwowa -20g (1,3,6)
  • Pomidor -20g
  • Ogórek kiszony – 20g
  • Kawa zbożowa z mlekiem  – 250 ml (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)
  • Herbata czarna, napar bez cukru -250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień):

  • ENERGIA (kcal)                                    2413
  • BIAŁKO (g)                                            120,6
  • TŁUSZCZE (g)                                        93,8
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe       29,6g
  • WĘGLOWODANY (g)                          271,4mg
  • W tym cukry proste (g)                       31 g
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              36,1
  • SÓL (g)                                                   4
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz