ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                                                              (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)

Makrela wędzona – 60g (9)

Ser twarogowy półtłusty – 50g (2)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Kurczak z warzywami w galarecie- 23g (3,6,7)

Kiełbasa krakowska – 15g (1,3,6,7)

Ser żółty Gouda – 21g (2)

Dżem z czarnej porzeczki-22g

Pomidor -50g

Ogórek świeży -20g, marchewka surowa -20g

rukola -1g, plastry cytryny -8g

Kakao na mleku– 250ml (2)

(składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%, cukier)

Herbata czarna, napar bez cukru– 250 ml

II ŚNIADANIE

Chlebek bananowy -60g  (1,8)

(składniki: banany, mąka pszenna, jaja, cukier, soda oczyszczona, proszek do pieczenia, sól)

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem-300 ml (1,2,6)

(składniki: woda, włoszczyzna krojona w paski mrożona, wkładka mięsa wieprzowego, cebula, czosnek, por, sól, pieprz,  liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy, pomidory w puszce, makaron świderki)

Ryba w sosie  koperkowym-160 g (1,2,9)

(składniki: dorsz pieczony, sól, pieprz, zioła, olej rzepakowy, koper, jogurt naturalny, mąka pszenna)

Ziemniaki gotowane – 250g

Surówka z kapusty kiszonej -150g

(składniki: kapusta kiszona, marchew, olej rzepakowy, pieprz, sól, cukier, sok ze świeżej cytryny, pietruszka liście)

Kompot wieloowocowy – 250 ml

(składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA

Placuszki z kiszonej kapusty – 60g (1,2)

(składniki: jaja, mleko spożywcze 3,2%, mąka pszenna, kapusta kiszona, cebula, olej rzepakowy)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło 15g  (2)

Ser Salami  15g (2)

Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)

Kurczak w galarecie z warzywami (1,3,6)

Pomidor -50g

Ogórek kiszony – 80g

Sałata lodowa -5g

Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)

(składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)

Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                    2388,1

BIAŁKO (g)                                            119,4

TŁUSZCZE (g)                                        92,8

W tym nasycone kwasy tłuszczowe 28,9

WĘGLOWODANY (g)                          268,6

W tym cukry proste (g)                      42

BŁONNIK POKARMOWY (g)              32

SÓL (g)                                                  7,2

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz