ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                                                        (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)

Jajko gotowane faszerowane rzodkiewką – 76 g (2,8)

(składniki: jajko gotowane na twardo, rzodkiewki, majonez,  sól, pieprz)

Ser żółty Gouda – 23 g (2)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Polędwica z indyka – 20g (1,3,6,7)

Szynka wieprzowa jak dawniej – 20g (1,3,6,7)

Dżem truskawkowy -22g

Pomidor -5 g

Ogórek świeży -20g

Pomarańcza – 20g

Kawa zbożowa –  250ml (2)

(składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)

Herbata czarna, napar bez cukru– 250 ml

II ŚNIADANIE:

Koktajl ze szpinaku, ananasa i gruszki, siemię lniane  – 250 ml

(składniki: szpinak liście, gruszka, ananas z puszki, siemię lniane, woda)

OBIAD:

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty – 300 ml (1,6)

(składniki: włoszczyzna mrożona w paski, woda, kapusta kiszona, kasza jęczmienna perłowa, cebula, porcja rosołowa drobiowa, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie)

Klopsiki z warzywami w białym sosie -150g (1,2,6,8)

(składniki: mięso mielone z kurczaka, olej rzepakowy, mąka pszenna,  jaja, sól, pieprz, zioła prowansalskie, włoszczyzna mrożona w paski, cebula, mleko spożywcze 3,2%, jaja)

Ziemniaki z koperkiem -250g

Surówka z marchewki i jabłka -150g (2)

(składniki: marchew surowa, jabłko, olej rzepakowy, sok z cytryny, cukier, pieprz)

Kompot wieloowocowy – 250 ml

(składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY: Galaretka truskawkowa z kokosem

KOLACJA:

Placki ziemniaczane -150 g (1,2,8)

(składniki: ziemniaki gotowane, cebula, jajko, mąka pszenna, sól, pieprz, olej rzepakowy)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Ser Gouda –  21g (2)

Szynka wieprzowa krucha – 20 g (1,3,6)

Polędwica sopocka – 20g  (1,3,6)

Pomidor -50g

Papryka czerwona -20g

Ogórek kiszony – 40g

Roszponka -1 g

Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)

(składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)

Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                    2415

BIAŁKO (g)                                            120,7

TŁUSZCZE (g)                                        93,9

W tym nasycone kwasy tłuszczowe 39,1

WĘGLOWODANY (g)                          271,6

W tym cukry proste (g)                      48

BŁONNIK POKARMOWY (g)              35

SÓL (g)                                                 6,8

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz