ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku  400 ml (1,2)                              
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Jajko gotowane na twardo w sosie koperkowym -70 g (2,8)
  • (Składniki: jajko gotowane na twardo, jogurt naturalny, koper, sól, pieprz)
  • Ser twarogowy półtłusty -100g (2)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Szynka wieprzowa krucha – 20 g (1,3,6,7)
  • Szynka wieprzowa jak dawniej – 21g (1,3,6,7)
  • Dżem truskawkowy 22g
  • Pomidor -30g
  • Ogórek świeży -10g, Roszponka liście
  • Kakao na mleku –  250 ml  (1,2)
  • (składniki: mleko spożywcze 3,2 %, kakao, cukier)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna Saga, woda)

II ŚNIADANIE:

  • Koktajl mleczno – owocowy –125 ml (2)
  • (składniki: maślanka, pomarańcza, mieszanka kompotowa, cukier, nasiona chia )

OBIAD:

Barszcz ukraiński – 300 ml (6)
(składniki: woda, buraki, cebula, czosnek, włoszczyzna, zakwas z buraka, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, fasola w puszce, czosnek, ziemniaki, porcja rosołowa)
Eskalopka drobiowa – 150g (8)
(składniki: mięso z piersi kurczaka, jaja, sól, pieprz,  przyprawy ziołowe)
Ziemniaki z koperkiem – 250g
Surówka z białej rzodkwi – 150g (2,8)
(składniki: biała rzodkiew, jogurt, sól, pieprz, olej rzepakowy, majonez,  sok ze świeżej cytryny, koper)
Kompot wieloowocowy – 250 ml
(woda, truskawki mrożone, jagody mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY:

  • Kisiel brzoskwiniowy -150g
  • (składniki: kisiel brzoskwiniowy w proszku, woda, cukier)

KOLACJA:

  • Śledzie z cebulką i papryką – 150 g (9)
    (składniki: śledzie a’  la Matijas, cebula, olej rzepakowy, pieprz, papryka czerwona)
    Rolada drobiowa w sosie chrzanowym- 150g (1,2,8)
  • (Składniki: mięso mielone drobiowe, sól, pieprz, mąka pszenna, papryka czerwona, marchewka, ogórek kiszony, jajko, jogurt naturalny, koper, chrzan)
  • Rukola, liście
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
    Masło- 15g  (2)
    Ser Salami- 15g (2)
    Szynka wieprzowa jałowcowa – 20g (1,3,6)
    Polędwica z indyka -20g (1,3,6,7)
    Pomidor -40g, pietruszka liście
  • Ogórek kiszony– 15g
    Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml  (1,2)
    (składniki: mleko spożywcze 3,2 %, kawa zbożowa Inka)
    Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
    (składniki: herbata czarna Saga, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (CAŁY DZIEŃ):
ENERGIA (kcal)                                   2420
BIAŁKO (g)                                            121
TŁUSZCZE (g)                                       94,1
W tym nasycone kwasy tłuszczowe(g)   30
WĘGLOWODANY (g)                         272,2
W tym cukry proste (g)                           42
BŁONNIK POKARMOWY (g)          38
SÓL (g)                                                    6

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz