Barszcz ukraiński – 300 ml (6) (składniki: woda, buraki, cebula, czosnek, włoszczyzna, zakwas z buraka, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, fasola w puszce, czosnek, ziemniaki, porcja rosołowa) Eskalopka drobiowa – 150g (8) (składniki: mięso z piersi kurczaka, jaja, sól, pieprz, przyprawy ziołowe) Ziemniaki z koperkiem – 250g Surówka z białej rzodkwi – 150g (2,8) (składniki: biała rzodkiew, jogurt, sól, pieprz, olej rzepakowy, majonez, sok ze świeżej cytryny, koper) Kompot wieloowocowy – 250 ml (woda, truskawki mrożone, jagody mrożone, cukier)
POSIŁEK DODATKOWY:
Kisiel brzoskwiniowy -150g
(składniki: kisiel brzoskwiniowy w proszku, woda, cukier)
KOLACJA:
Śledzie z cebulką i papryką – 150 g (9) (składniki: śledzie a’ la Matijas, cebula, olej rzepakowy, pieprz, papryka czerwona) Rolada drobiowa w sosie chrzanowym- 150g (1,2,8)