ŚNIADANIE

Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)

(składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)

Bagietka pełnoziarnista z twarożkiem i szczypiorkiem (1,2,5)

(składniki: bagietka pszenno – żytnia, twarożek półtłusty, sól, pieprz, jogurt naturalny, szczypiorek)

Ser żółty Gouda – 21 g  (2)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Schab długowędzony – 20g (3,6,7)

Polędwica z indyka-  20g (1,3,6,7)

Dżem z czarnej porzeczki – 22g

Pomidor -50g

Ogórek świeży -55g

Kawa zbożowa  na mleku – 250ml (1,2)

(składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)

Mleko spożywcze 3,2% – 250 ml (2)

Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

OBIAD:

Zupa gulaszowa 300 ml (1,6)

(składniki: woda, włoszczyzna mrożona w paski, mięso z łopatki wieprzowej, sól, pieprz, olej rzepakowy, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, ziemniaki, papryka, papryka słodka mielona, tymianek)

Bitki wieprzowe w sosie własnym -180 g (1,2)

(składniki: schab wieprzowy bez kości, woda, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, pieprz)

Kasza gryczana – 76 g

Buraczki z jabłkiem i cebulką -150g

(składniki: buraki gotowane, jabłko, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz, ocet jabłkowy, cukier)

Kompot wieloowocowy 250 ml
(składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY:  Owoc

KOLACJA:

Cebulaki – 120 g (1,2)

(składniki: mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, mleko spożywcze 3,2 %, cukier, jaja, cebula, olej rzepakowy)

Pieczywo mieszane – 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Ser Gouda – 21g (2)

Szynka wieprzowa jak dawniej -18g (1,3,6)

Schab wieprzowy chłopski -23 g (1,3,6)

Pomidor -50g

Ogórek kiszony -40g

Kawa zbożowa z mlekiem  – 250 ml (1,2)

(składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)

Herbata czarna, napar bez cukru -250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                    2434

BIAŁKO (g)                                             121,7

TŁUSZCZE (g)                                        94,6

W tym nasycone kwasy tłuszczowe         33,6g

WĘGLOWODANY (g)                          273,8 g

W tym cukry proste (g)                             34 g

BŁONNIK POKARMOWY (g)            36,1 g

Sól                                                                   6,5 g

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz