ŚNIADANIE:

Zupa mleczna z płatkami owsianymi –  400 ml (1,2)                                                                                               

(składniki: mleko spożywcze  3,2%,  płatki owsiane, cukier)

Jajko gotowane – 60g (8)

Mix sałat z papryką, pomidorem z sosem winegret

(sałata lodowa, rukola, pomidor, papryka czerwona, ogórek, olej rzepakowy, sól, pieprz)

Twaróg półtłusty   -50 g (2)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Szynka wieprzowa konserwowa – 21 g (3,6,7)

Schab wieprzowy długowędzony –  22g (1,3,6,7)

Dżem truskawkowy 22g

Pomidor – 50g

Ogórek świeży -55g

Grejpfrut -20g

Kakao na mleku – 250ml

(składniki: kakao, cukier, mleko spożywcze 3,2%,) (2)

Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

Brokuł z jajkiem, prażonym słonecznikiem i sosem jogurtowo – czosnkowym -150g (2, 8, 9)

(składniki: brokuł gotowany,  jajko gotowane, sól, pieprz, majonez, prażony słonecznik, jogurt naturalny)

OBIAD:

Krem z białych warzyw z grzankami – 300 ml (1,2,6)

(składniki: kalafior mrożony, seler korzeniowy, włoszczyzna w paski mrożona, ziemniak, sól, pieprz, tymianek, pieczywo pszenno – żytnie)

Gołąbek w sosie pomidorowym -160g  (1,2,8)

(składniki: mięso mielone z piersi kurczaka, sól, pieprz, kapusta biała, ryż biały, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, ziele angielskie, zioła prowansalskie, jajko)

Ziemniaki z koperkiem – 250g (2)

Warzywa gotowane – 200g

(składniki: marchew mrożona, kalafior mrożony, brokuł mrożony)

Kompot truskawkowy –250 ml

(składniki: truskawki mrożone, woda, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY:  Owoc

KOLACJA:

Ryż z jabłkiem zapiekany – 200g (2)

(składniki: ryż biały, jabłka prażone, cynamon, cukier, jogurt naturalny)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło 15g  (2)

Ser Gouda 42g (2)

Szynka wieprzowa jak dawniej – 20g (1,3,6)

Schab wieprzowy długowędzony – 20g (1,3,6)

Pomidor – 50g

Ogórek kiszony – 80g

Kiełki rzodkiewki – 1g

Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml  (1)

Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

ENERGIA (kcal) 2400

BIAŁKO (g) 120

TŁUSZCZE (g) 93,3

W tym nasycone kwasy tłuszczowe 33,1

WĘGLOWODANY (g) 270

W tym cukry proste (g) 40

BŁONNIK POKARMOWY (g) 33

SÓL (g) 5

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz