ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –   400 ml (1,2)
    (składniki: mleko spożywcze  3,2% tłuszczu,  płatki owsiane górskie, cukier)
    Jajko gotowane na twardo – 75 g  (8)
    Ser twarogowy półtłusty –30 g (2)
    Pieczywo mieszane – 100 g (1)
    Masło – 15 g  (2)
    Kurczak z warzywami w galarecie – 23 g (3,6,7)
    Szynka wieprzowa jak dawniej – 20 g (1,3,6,7)
  • Szynka wieprzowa krucha – 20 g (1,3,6,7)
    Dżem truskawkowy – 22 g
    Pomidor -10 g
    Ogórek świeży -10g
    Kawa zbożowa, napar bez cukru– 250ml (1)
    (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
    Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

  • Pieczywko żytnie z kiełkami, pastą twarogowo- ziołową, ogórkiem i pomidorem -35 g (1,2)
  • (Składniki: pieczywko żytnie Sanko, pasta: ser twarogowy półtłusty, zioła prowansalskie, sól, pieprz, jogurt naturalny, rzodkiewka, ogórek świeży, koper, plasterki pomidora, ogórek świeży)

OBIAD:

Zupa marchewkowa – 300 ml (6)
(składniki: woda, marchew, ziemniaki ,  włoszczyzna mrożona w paski, pietruszka liście, liść laurowy , ziele angielskie, porcja rosołowa drobiowa, majeranek)
Dorsz pieczony w sosie cytrynowym – 150g (1,2, 9)
(składniki: ryba dorsz mrożony, mąka pszenna, sól, pieprz, jogurt naturalny, mleko spożywcze 3,2%, cytryna, pieprz cytrynowy)
Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g
Surówka z kiszonej kapusty – 150g
(składniki: kapusta kiszona, cebula, marchew, olej rzepakowy, sól, pieprz)
Kompot wieloowocowy – 250 ml
(woda, mieszanka kompotowa mrożona: truskawki, borówki, wiśnie, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc- plastry arbuza

KOLACJA:

  • Kaszotto z warzywami i kurczakiem – 200 g (1,6)
    (składniki: kasza gryczana, papryka czerwona, mięso z piersi kurczaka pieczone, fasolka szparagowa gotowana, cebula, groszek konserwowy, olej rzepakowy, sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie)
    Pieczywo mieszane – 100g (1)
    Masło – 15g  (2)
    Ser żółty Gouda – 21g (2)
    Szynka wieprzowa konserwowa – 20g (1,3,6),
  • Kurczak w galarecie z warzywami – 23g (1,3,6,7)
    Pomidor -20g
    Ogórek kiszony – 20g
  • Papryka czerwona – 20g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml  (1,2)
  • (składniki: mleko spożywcze 3,2 %, kawa zbożowa Inka)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień):
  • ENERGIA (kcal)                                    2480
  • BIAŁKO (g)                                            124
  • TŁUSZCZE (g)                                        96,4
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 34,6
  • WĘGLOWODANY (g)                          279
  • W tym cukry proste (g)                      45,7
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              36,2
  • SÓL (g)                                                   7
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz