ŚNIADANIE:
- Płatki owsiane na mleku – 400 ml (1,2) (składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)
- Makrela wędzona – 60 g (9)
- Ser żółty Gouda – 21g (2)
- Pieczywo mieszane 100g (1)
- Masło – 15g (2)
- Schab wieprzowy długowędzony – 20g (3,6,7)
- Szynka z indyka – 20g (1,3,6,7)
- Dżem truskawkowy-22g
- Kiełki rzodkiewki -1g
- Pomidor -10g
- Ogórek świeży -15g
- Kawa czarna, napar bez cukru– 250ml (1)
- (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
- Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
- (składniki: herbata czarna, woda)
- Mleko spożywcze 3,2 % -250 ml (2)
II ŚNIADANIE:
- Pieczywko żytnie z pastą ze szprotek, roszponką i ogórkiem konserwowym -25 g (1,2,9)
- (składniki: pieczywko żytnie Sanko, szprotki z puszki, serek twarogowy, sól, pieprz, ogórek konserwowym, roszponka liście)
OBIAD:
- Zupa rybna – 300 ml (1,2,6)
- (składniki: woda, ziemniaki, ryba, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna, mleko spożywcze 3,2%)
- Jajka sadzone – 140g (1,2,8)
- (składniki: jaja, sól, pieprz, olej rzepakowy)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g
- Fasolka szparagowa gotowana – 200g (1)
- (składniki: fasolka szparagowa mrożona, bułka tarta)
- Woda z cytryną – 250 ml
- (składniki: cytryna, woda)
POSIŁEK DODATKOWY: pomarańcza
KOLACJA:
- Zapiekanka makaronowa z cukinią i kurczakiem -160g (1, 6)
(Składniki: mięso z piersi kurczaka, sól, pieprz, olej rzepakowy, makaron pszenny świderki, cukinia, papryka mrożona w paski, marchew, zioła prowansalskie, cebula, czosnek, przecier pomidorowy)
- Pieczywo mieszane – 100g (1)
- Masło – 10 g (2)
- Ser salami- 30g (2)
- Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6)
- Szynka wieprzowa konserwowa -20g (1,3,6)
- Pomidor -20g
- Ogórek kiszony – 20g
- Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml (1,2)
- (składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)
- Herbata czarna, napar bez cukru -250 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień):
- ENERGIA (kcal) 2413
- BIAŁKO (g) 120,6
- TŁUSZCZE (g) 93,8
- W tym nasycone kwasy tłuszczowe 29,6g
- WĘGLOWODANY (g) 271,4mg
- W tym cukry proste (g) 31 g
- BŁONNIK POKARMOWY (g) 36,1
- SÓL (g) 4