Płatki owsiane na mleku – 400 ml (1,2) (składniki: mleko spożywcze 3,2% tłuszczu, płatki owsiane górskie, cukier) Jajko gotowane na twardo – 75 g (8) Ser twarogowy półtłusty –30 g (2) Pieczywo mieszane – 100 g (1) Masło – 15 g (2) Szynka wieprzowa jak dawniej – 20 g (1,3,6,7)
Szynka wieprzowa krucha – 20 g (1,3,6,7)
Polędwica z indyka -15g (1,3,6,7) Dżem truskawkowy – 22 g Pomidor -20 g Ogórek świeży -20g Kawa zbożowa, napar bez cukru– 250ml (1) (składniki: kawa zbożowa Inka, woda) Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
(składniki: herbata czarna Saga, woda)
II ŚNIADANIE:
Pieczywko żytnie z kiełkami, pastą twarogowo- ziołową i pomidorem -35 g (1,2)