ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                       (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Makrela wędzona 60 g (9)
  • Ser żółty Salami 30g (2)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Schab wieprzowy długowędzony – 20g (3,6,7)
  • Szynka wieprzowa gospodarza- 20g (1,3,6,7)
  • Dżem truskawkowy-22g
  • Pomidor -10g
  • Ogórek świeży -15g
  • Kawa czarna, napar bez cukru– 250ml (1)
  • (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna Saga, woda)

II ŚNIADANIE:

  • Pieczywko żytnie z pastą ze szprotek, kiełkami i ogórkiem konserwowym -25 g (1,2,9)
  • (składniki: pieczywko żytnie Sanko, szprotki z puszki, serek twarogowy, sól, pieprz, ogórek konserwowym, kiełki rzodkiewki)

OBIAD:

  • Zupa rybna – 300 ml (1,2,6)
  • (składniki: woda, ziemniaki, ryba, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna, mleko spożywcze 3,2%)
  • Jajka sadzone – 140g (1,2,8)
  • (składniki: jaja, sól, pieprz, olej rzepakowy)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem 250g
  • Fasolka szparagowa gotowana z zasmażką- 200g (1)
  • (składniki: fasolka szparagowa mrożona, bułka tarta)
  • Maślanka – 250 ml (2)

POSIŁEK DODATKOWY: banan

KOLACJA:

  • Zapiekanka makaronowa z cukinią i kurczakiem -160g (1, 6)
    (Składniki: mięso z piersi kurczaka, sól, pieprz, olej rzepakowy, makaron pszenny świderki, cukinia, papryka mrożona w paski, marchew, zioła prowansalskie, cebula, czosnek, przecier pomidorowy)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło – 10 g  (2)
  • Serek twarożkowy – 20 g (2)
  • Kiełbasa krakowska – 20g (1,3,6)
  • Kurczak w galarecie z warzywami -23g (1,3,6)
  • Pomidor -20g
  • Ogórek kiszony – 20g
  • Kawa zbożowa z mlekiem  – 250 ml (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)
  • Herbata czarna, napar bez cukru -250 ml
  • (Składniki: herbata czarna Saga, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień):

  • ENERGIA (kcal)                                    2413
  • BIAŁKO (g)                                            120,6
  • TŁUSZCZE (g)                                        93,8
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe       29,6g
  • WĘGLOWODANY (g)                          271,4mg
  • W tym cukry proste (g)                       31 g
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              36,1
  • SÓL (g)                                                   4

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz