ŚNIADANIE:
- Tosty z papryką, szynką i serem –35 g (1,2)
- (składniki: pieczywo pszenno- żytnie, czerwona papryka, szynka wieprzowa, bazylia, ser Mozarella)
- Zupa mleczna z płatkami owsianymi – 400 ml (1,2)
- (składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)
- Pieczywo mieszane 100g (1)
- Masło – 15g (2)
- Ser żółty Gouda – 21 g (2)
- Kiełbasa krakowska – 15 g (1,3,6,7)
- Schab chłopski – 20g (1,3,6,7)
- Dżem truskawkowy – 22g
- Pomidor -10g
- Ogórek świeży -20g
- Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250ml (2)
- (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
- Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
- (składniki: herbata czarna, woda)
II ŚNIADANIE:
- Sok pomidorowy z bazylią – 200 ml (6)
- (składniki: pomidory świeże, pomidory w puszce krojone, bazylia, woda)
OBIAD:
- Zupa pieczarkowa z makaronem – 300 ml (1,6)
- (składniki: woda, włoszczyzna mrożona w paski, porcja rosołowa drobiowa, sól, tymianek, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, pieczarki świeże, cebula, makaron pszenny świderki)
- Pieczeń rzymska pieczona w sosie czosnkowym – 150g (1,2,8)
- (składniki: jaja, mąka pszenna, mięso mielone drobiowe, sól, pieprz, przyprawy ziołowe, mleko spożywcze 3,2 %, czosnek świeży)
- Ziemniaki z koperkiem – 250g
- Mizeria -150g (2)
- (składniki: ogórki świeże, koper, jogurt naturalny, sól, pieprz, cukier)
- Woda z cytryną -250 ml
POSIŁEK DODATKOWY: Owoc – jabłko
KOLACJA:
- Sałatka gyros -160 g (1,6,8)
- (składniki: kapusta pekińska, pierś z kurczaka pieczona, kukurydza, papryka, ogórek konserwowy, jogurt, majonez, pieprz, sól, keczup)
- Pieczywo mieszane – 100g (1)
- Masło – 15g (2)
- Serek twarogowy Piątnica – 20 g (2)
- Kiełbasa krakowska – 22g (1,3,6)
- Polędwica z indyka -20 g (1,3,6)
- Pomidor -20g
- Ogórek kiszony – 20g
- Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml (1,2)
- (składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)
- Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
- (składniki: herbata czarna, woda)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień):
- ENERGIA (kcal) 2398
- BIAŁKO (g) 119,1
- TŁUSZCZE (g) 92,1
- W tym nasycone kwasy tłuszczowe 33,6
- WĘGLOWODANY (g) 275,3
- W tym cukry proste (g) 40,2
- BŁONNIK POKARMOWY (g) 32,2
- SÓL (g) 7