ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  250 ml (1,2)                                                                                                 (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
    Jajecznica -120g (8)
    (składniki: jajka, sól, pieprz, woda)
    Pieczywo mieszane -100g (1)
    Masło – 15g  (2)
    Ser żółty Gouda – 21g  (2)
    Kurczak w galarecie z warzywami– 23 g (1,3,6,7)
  • Szynka wieprzowa jak dawniej – 20 g (1,3,6,7)
    Dżem z czarnej porzeczki – 22g
    Pomidor -15g
    Ogórek świeży -10g, rukola
    Kakao na mleku – 250ml (2)
    (składniki: kakao naturalne, mleko spożywcze 3,2%, cukier)
    Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

Sałatka z buraka, gruszki i orzecha włoskiego -120 g (10)
(składniki: burak gotowany, gruszka, orzech włoski, olej rzepakowy, ocet balsamiczny, szpinak liście)

OBIAD:

Zupa gulaszowa – 300 ml (1,6)
(składniki: woda, włoszczyzna mrożona w paski, mięso z łopatki wieprzowej, sól, pieprz, olej rzepakowy, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, ziemniaki, papryka, papryka słodka mielona, tymianek)
Pulpeciki w sosie pomidorowym – 180 g (1, 2,6,8)
(składniki: mięso mielone z kurczaka, jaja, sól, pieprz, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, przyprawy) Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g
Warzywa gotowane: brokuły, kalafior, marchew – 150g
Woda z cytryną – 250 ml

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

  • Makaron łazanki z kiszoną kapustą – 200 g (1)
    (składniki: makaron łazanki, kiszona kapusta, sól, pieprz, przyprawy ziołowe, pieczarki)
    Pieczywo mieszane – 100g (1)
    Masło -15g  (2)
    Serek twarogowy – 25 g (2)
    Szynka wieprzowa gospodarza – 20g (1,3,6)
    Ogonówka wieprzowa wędzona -20g (1,3,6,7)
    Pomidor -10g
    Ogórek konserwowy– 20g
    Ogórek świeży – 20g
    Kawa zbożowa na mleku – 250 ml  (1,2)
    (Składniki: mleko spożywcze 3,2 %, kawa zbożowa Inka)
    Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (Składniki: herbata czarna Saga, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (razem cały dzień):

ENERGIA (kcal)                                     2435
BIAŁKO (g)                                            121,7
TŁUSZCZE (g)                                        94,6
W tym nasycone kwasy tłuszczowe       36
WĘGLOWODANY (g)                          273,9
W tym cukry proste (g)                          41
BŁONNIK POKARMOWY (g)           42
SÓL (g)                                                   5,7

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz