ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku– 400 ml (1,2)
(składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)

Parówki- 50g (1,2,3,6,7)
Pieczywo mieszane 100g (1)
Masło – 15g (2)
Ser żółty Gouda- 21g (2)
Szynka wieprzowa krucha – 22g (3,6,7)
Polędwica z indyka – 20g (1,3,6,7)
Dżem truskawkowy -22g
Pomidor -50g
Ogórek kiszony -40g
Kawa zbożowa na mleku- 250ml (2)
(składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)
Herbata czarna – 250 ml (składniki: herbata czarna Saga, woda)

II ŚNIADANIE:

Granola z jogurtem, pomarańczą i cynamonem – 160g (1,2)
(składniki: granola: płatki owsiane, otręby owsiane, płatki żytnie, żurawina suszona, słonecznik, pomarańcza, cynamon)

OBIAD:

  • Zupa ogórkowa – 300 ml (6)
  • (składniki: woda, ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie)
  • Gulasz mięsno – warzywny 250g (1,2,6)
    (składniki: łopatka wieprzowa, woda, cebula, mąka pszenna typ 500, olej rzepakowy uniwersalny 3%, pieprz czarny, sól, zioła, marchew, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy)
    Kasza jęczmienna pęczak – 74 g (1)
    Buraczki gotowane -160g
    (składniki: buraki, olej rzepakowy, cukier, sok ze świeżej cytryny, sól, pieprz, cukier)
  • Kompot -250 ml
    (składniki: woda, mieszanka owocowa mrożona, cukier )

POSIŁEK DODATKOWY: OWOC

KOLACJA:

  • Fasolka po bretońsku – 200g (1, 6,7)
  • (składniki: fasola ,,biały Jaś’, kiełbasa śląska, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, cebula)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło – 15g (2)
  • Serek twarogowy Piątnica z ziołami – 25g (2)
  • Szynka wieprzowa krucha – 40g (1,3,6)
  • Polędwica z indyka -40g (1,3,6)
  • Pomidor -50g
  • Ogórek kiszony – 40g, Rukola świeża-1g
  • Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2% tłuszczu)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna Saga, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA  (RAZEM CAŁY DZIEŃ):

ENERGIA (kcal)                              2450,5
BIAŁKO (g)                                          122,5
TŁUSZCZE (g)                                     87,1
W tym nasycone kwasy tłuszczowe    35,8
WĘGLOWODANY (g)                       306,3
W tym cukry proste (g)                      52,1
BŁONNIK POKARMOWY (g)         38,1
SÓL (g)   6

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz