ŚNIADANIE:

  • Zupa mleczna z makaronem –  400 ml (1,2)
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  makaron świderki, cukier)
  • Omlet z cukinią – 140g  (8)
  • (składniki: jajka, sól, pieprz, woda, szczypiorek, cukinia)
  • Twarożek ze szczypiorkiem – 50g (2)
  • (składniki: ser twarogowy półtłusty, jogurt naturalny, sól, pieprz, szczypiorek)
  • Pieczywo mieszane –  100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Kiełbasa krakowska – 20g (3,6,7)
  • Polędwica z indyka –  21 g (1,3,6,7)
  • Kurczak w galarecie z warzywami –  23 g (1,3,6,7)
  • Dżem truskawkowy – 22g
  • Pomidor -40g
  • Ogórek świeży -40g
  • Kakao na mleku – 250ml (2)
  • (składniki: kakao, cukier, mleko spożywcze 3,2%)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna Saga, woda)

II ŚNIADANIE:

  • Tortillki z serkiem, szynką i warzywami – 120 g (1,2)
  • (składniki: tortilla pszenna, serek śmietankowy, kapusta pekińska, ogórek świeży, szynka wieprzowa i papryka, pomidor, zioła prowansalskie)

OBIAD:

  • Zupa jarzynowa  – 300 ml (2, 6)
  • (składniki: woda, porcja drobiowa rosołowa, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, mleko spożywcze 3,2%, kalafior mrożony brokuł mrożony, włoszczyzna mrożona w paski, lubczyk)
  • Pierś z kurczaka pieczona ze szpinakiem, pomidorem suszonym i serem Mozarella -160  g (2)
  • (składniki: mięso z piersi kurczaka, suszone pomidory, szpinak mrożony, czosnek, sól, pieprz, bazylia, ser Mozarella)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g
  • Surówka z marchewki z chrzanem – 150g
  • (składniki: marchew, chrzan, olej rzepakowy, sól, pieprz, cukier)
  • Kompot wieloowocowy -250 ml
  • (skład: woda, maliny mrożone, borówki mrożone, wiśnie mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY: OWOC

KOLACJA:

  • Śledzie po kaszubsku – 120 g (6,9)
  • (Składniki: śledzie a’la Matijas, cebulka, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, olej rzepakowy, ogórek konserwowy)
  • Pieczywo mieszane-  100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty Gouda – 21g (2)
  • Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)
  • Szynka wieprzowa gospodarza- 20g (1,3,6)
  • Pomidor -50g
  • Ogórek kiszony – 40g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru 250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna Saga, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień):

  • ENERGIA (kcal)                                     2382
  • BIAŁKO (g)                                            119,1
  • TŁUSZCZE (g)                                        92,6
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 27,8
  • WĘGLOWODANY (g)                          267,9
  • W tym cukry proste (g)                      47
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              34
    SÓL (g)                                                  7

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz