ŚNIADANIE:
Płatki owsiane na mleku – 400 ml (1,2) (składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)
Twarożek z rzodkiewkami -50g (2)
(ser twarogowy półtłusty, jogurt naturalny, sól, pieprz, rzodkiewki)
Mix sałat z sosem winegret -120 g
Pieczywo mieszane 100g (1)
Masło – 15g (2)
Polędwica z indyka – 20g (3,6,7)
Polędwica sopocka – 20g (1,3,6,7)
Ser żółty Salami – 15g (2)
Dżem wiśniowy -22g
Pomidor -50g
Ogórek świeży -20g
Kawa zbożowa z mlekiem– 250ml
(składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%, cukier) (1,2)
Herbata czarna, napar bez cukru– 250 m
II ŚNIADANIE
Jogurt z granolą i musem owocowym– 150g (1,2)
(składniki: jogurt naturalny, płatki owsiane, płatki żytnie, słonecznik, rodzynki, sok z pomarańczy, mango)
OBIAD
Zupa pejzanka -300 ml (6)
(składniki: woda, włoszczyzna krojona w paski, porcja rosołowa drobiowa, papryka mrożona w paski, kapusta biała, cebula, sól, pieprz, liść laurowy, lubczyk)
Roladka ze schabu z porem i marchewką w sosie –150g (1,2)
(schab pieczony, por, marchewka, masło, mąka pszenna, sól, pieprz)
Ziemniaki z koperkiem -250g
Surówka z selera i jabłka -150g (6)
(składniki: seler korzeniowy, jabłko, jogurt naturalny, cukier, sok ze świeżej cytryny)
Woda z cytryną – 250 ml
POSIŁEK DODATKOWY: Owoc
KOLACJA
Sałatka z selera naciowego i kurczaka (2)
(składniki: seler naciowy, mięso z piersi kurczaka duszone, cebula, olej rzepakowy, kukurydza żółta konserwowa, pieprz, sól, majonez, jogurt, kapusta pekińska, ananas, curry)
Śledzie w ziołach -120 g (9)
(składniki: śledzie a’la matijas, olej rzepakowy, zioła prowansalskie, cebula)
Pieczywo mieszane 100g (1)
Masło 15g (2)
Ser Salami – 15g (2)
Szynka wieprzowa konserwowa – 20g (1,3,6)
Szynka wieprzowa jak dawniej (1,3,6)
Pomidor -50g
Ogórek kiszony – 40g
Sałata lodowa -5 g
Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml (1,2)
(składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)
Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)
ENERGIA (kcal) 2438
BIAŁKO (g) 121,9
TŁUSZCZE (g) 94,8
W tym nasycone kwasy tłuszczowe 35
WĘGLOWODANY (g) 274,2
W tym cukry proste (g) 45
BŁONNIK POKARMOWY (g) 31
SÓL (g) 7,1