ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku– 400 ml (1,2)
    (składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem – 25g (2,8)
  • (Składniki: jaja gotowane na twardo, sól, pieprz, szczypiorek, ogórek świeży, majonez)
    Pieczywo mieszane 100g (1)
    Masło – 15g (2)
    Ser żółty Gouda- 21g (2)
    Polędwica z indyka – 22g (3,6,7)
    Kurczak z warzywami w galarecie – 23g (1,3,6,7)
    Dżem truskawkowy -22g
    Pomidor -20g
    Ogórek kiszony -10g
    Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250ml (2)
    (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
    Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna Saga, woda)

II ŚNIADANIE:

Sok z marchewki i jabłka – 250 ml
(składniki: marchew, jabłko, woda)

OBIAD:

  • Zupa ogórkowa – 300 ml (6)
  • (składniki: woda, ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie)
  • Gulasz mięsno – warzywny 250g (1,2,6)
    (składniki: łopatka wieprzowa, woda, cebula, mąka pszenna typ 500, olej rzepakowy uniwersalny 3%, pieprz czarny, sól, zioła, marchew, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy)
    Kasza jęczmienna pęczak – 74 g (1)
    Buraczki gotowane -160g
    (składniki: buraki, olej rzepakowy, cukier, sok ze świeżej cytryny, sól, pieprz, cukier)
  • Woda z cytryną -250 ml
    (składniki: woda, cytryna)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc- pomarańcza

KOLACJA:

  • Fasolka po bretońsku – 200g (1, 6,7)
  • (składniki: fasola ,,biały Jaś’, kiełbasa śląska, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, cebula)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło – 15g (2)
  • Ser żółty Salami – 15g (2)
  • Szynka wieprzowa krucha – 40g (1,3,6)
  • Polędwica z indyka -40g (1,3,6)
  • Pomidor -50g
  • Ogórek kiszony – 40g
  • Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2% tłuszczu)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna Saga, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA  (RAZEM CAŁY DZIEŃ):

ENERGIA (kcal)                              2450,5
BIAŁKO (g)                                          122,5
TŁUSZCZE (g)                                     87,1
W tym nasycone kwasy tłuszczowe    35,8
WĘGLOWODANY (g)                       306,3
W tym cukry proste (g)                      52,1
BŁONNIK POKARMOWY (g)         38,1
SÓL (g)   6

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz