ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                               
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Parówki gotowane – 80g (1,2,6,7)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty Gouda – 21 g (2)
  • Kurczak w galarecie z warzywami– 23g (1,3,6,7)
  • Szynka wieprzowa krucha – 30 g (1,3,6,7)
  • Dżem wiśniowy -22g
  • Pomidor -20g
  • Ogórek kiszony -20g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250ml
  • (składniki:  kawa zbożowa Inka, woda) (1)
  • Herbata czarna, napar bez cukru– 250 ml
  • (składniki: herbata czarna Saga, woda)

II ŚNIADANIE:

  • Kasza manna z jogurtem, żurawiną i orzechami – 170g (1,2)
  • (składniki: kasza manna, mleko spożywcze 3,2 %, cukier, jogurt naturalny, żurawina suszona, orzechy ziemne)

OBIAD:

  • Zupa kalafiorowa -300 ml (6)
  • (składniki: woda, włoszczyzna krojona w paski mrożona, porcja rosołowa drobiowa, kalafior mrożony, sól, pieprz, liść laurowy, lubczyk)
  • Roladka ze schabu z marchewką pieczona –150g (1,2)
  • (schab pieczony, marchewka, masło, mąka pszenna, sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek świeży)
  • Ziemniaki z koperkiem -250g
  • (składniki: ziemniaki gotowane, koper świeży)
  • Surówka z selera i jabłka -150g  (6)
  • (składniki: seler korzeniowy, jogurt naturalny, cukier, sok ze świeżej cytryny, jabłko)
  • Woda z cytryną  – 250 ml
  • (składniki: cytryna, woda)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

  • Sałatka z selera naciowego i kurczaka – 150g (2,8)
  • (składniki: mięso z piersi kurczaka smażone, olej rzepakowy, sól, pieprz, mielona papryka, czosnek, seler naciowy, ananas z puszki, kukurydza konserwowa z puszki, majonez, jogurt naturalny, kapusta pekińska)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło 15g  (2)
  • Serek twarogowy z ziołami –  20 g (2)
  • Szynka wieprzowa gospodarza – 20g (1,3,6)
  • Szynka wieprzowa jak dawniej -20 g (1,3,6)
  • Kiełbasa krakowska -21 g (1,3,6)
  • Pomidor ze szczypiorkiem -40g
  • Ogórek kiszony – 40g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml  (1)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, woda)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna Saga, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień):

  • ENERGIA (kcal)                                     2438
  • BIAŁKO (g)                                            121,9
  • TŁUSZCZE (g)                                        94,8
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe  35
  • WĘGLOWODANY (g)                          274,2
  • W tym cukry proste (g)                      45
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              31
  • SÓL (g)                                               7,1
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz