ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                               
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Makrela wędzona – 60g (9)
  • Ser twarogowy półtłusty – 50g (2)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Szynka wieprzowa gospodarza – 20g (3,6,7)
  • Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6,7)
  • Dżem truskawkowy-22g
  • Pomidor -40g
  • Ogórek świeży -20g, roszponka
  • Kawa zbożowa z mlekiem– 250ml (1,2)
  • (składniki:  kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%, cukier)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (Składniki: herbata czarna, woda)

II ŚNIADANIE:

  • Kanapka razowa z pastą pomidorową i kiełkami – 35g  (1,2,6)
  • (składniki: pieczywko żytnie, ser twarogowy, sól, pieprz, tymianek, oliwki czarne, koncentrat pomidorowy, pomidor, kiełki rzodkiewki)

OBIAD:

  • Zupa botwinka – 300 ml (2,6)
  • (składniki: włoszczyzna mrożona w paski, woda, porcja rosołowa drobiowa, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, liśie botwinki, zakwas buraczany, czosnek świeży, majeranek)
  • Śledź w jogurcie 150g (1,2, 9)
  • (składniki: śledzie solone a’ la Matijas, jogurt naturalny, pieprz, cebula, jabłko)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g
  • Surówka z kapusty czerwonej -150g
  • (składniki: kapusta czerwona, olej rzepakowy, pieprz, sól, cebula)
  • Kompot – 250 ml
  • (Składniki: mieszanka owocowa mrożona: truskawki, jagody, śliwki, cukier, woda)
  • POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

  • Racuszki drożdżowe z jabłkiem – 80g (1,2,8)
  • (składniki: jaja, mleko spożywcze 3,2%, mąka pszenna, drożdże spożywcze, cukier, cukier waniliowy, jabłka prażone mus, olej rzepakowy)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło 15g  (2)
  • Ser żółty Gouda – 21g (2)
  • Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6)
  • Polędwica z indyka – 20g (1, 3,7)
  • Pomidor -20g
  • Ogórek kiszony – 20g
  • Rzodkiewka -1Og
  • Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml
  • (Składniki: herbata czarna, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień):

  • ENERGIA (kcal)                                    2395
  • BIAŁKO (g)                                           119,7
  • TŁUSZCZE (g)                                       93,1
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 32
  • WĘGLOWODANY (g)                          269,4
  • W tym cukry proste (g)                      41
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              30
  • SÓL (g)                                                 7,6
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz