ŚNIADANIE
Płatki owsiane na mleku 400 ml (1,2) (składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)
Sałatka warzywna z makrelą wędzoną 100g (2, 6,7,8,9)
(jajko gotowane, makrela wędzona, kukurydza żółta konserwowa, ogórki kiszone, cebula, koper, majonez, sól, pieprz)
Pieczywo mieszane 100g (1)
Masło – 15g (2)
Ser żółty gouda 21g (2)
Kurczak z warzywami w galarecie – 23 g (1,3,6,7)
Szynka z indyka 20g (1,3,6,7)
Dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony 22g
Pomidor -50g
Ogórek świeży -55g
Szpinak świeży – 1g
Kawa zbożowa 250 ml (1,2)
(składniki: mleko spożywcze 3,2 %, kawa zbożowa)
Herbata czarna, napar bez cukru -250 ml
II ŚNIADANIE
Ciastka francuskie z jabłkiem i cynamonem (1,2)
OBIAD
Krem z pomidorów 300 ml (6)
(składniki: woda, pomidory z puszki, bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz, olej rzepakowy, cebula, czosnek)
Pstrąg pieczony 180g (6,9)
(składniki: ryba – pstrąg łososiowy, olej rzepakowy, sól ziołowa, pieprz cytrynowy)
Purre z białych warzyw 230g (2)
(składniki: ziemniaki, seler, kalafior mrożony, pieprz, zioła)
Surówka z marchewki, selera i pora 150g (2, 6, 8)
(składniki: marchew, por, koper, jogurt, sól, pieprz, majonez, olej rzepakowy)
Woda z cytryną 250 ml
POSIŁEK DODATKOWY – OWOC
KOLACJA
Leczo warzywne 150 g (6)
(składniki: cukinia, papryka świeża, pomidory, koncentrat pomidorowy, pieczarki, czosnek, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz, ogórek kiszony, liść laurowy, ziele angielskie, mielona papryka)
Pieczywo mieszane 100g (1)
Masło 15g (2)
Ser salami 20g (2)
Szynka wieprzowa – 20g (1,3,6)
Polędwica sopocka -20g (1,3,6,7)
Pomidor -50g
Ogórek kiszony– 40g
Szpinak -5g
Kawa zbożowa 250 ml (1,2)
Herbata czarna 250 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
(Razem cały dzień)
ENERGIA (kcal) 2402
BIAŁKO (g) 120,1
TŁUSZCZE (g) 93,4
W tym nasycone kwasy tłuszczowe 32,4
WĘGLOWODANY (g) 270,2
W tym cukry proste (g) 39
BŁONNIK POKARMOWY (g) 40
SÓL (g) 5