ŚNIADANIE:

  • Pasta paprykowa – 40g (2)
  • (składniki: serek twarogowy półtłusty, koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, papryka czerwona)
  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)
  •  (składniki: mleko spożywcze  3,2% , płatki owsiane, cukier)
  • Kiełbasa krakowska – 20g (1,3,6,7)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Szynka wieprzowa jak dawniej – 20g (1,3,6,7)
  • Ser żółty Salami – 15 g (2)
  • Dżem wiśniowy –  22g
  • Pomidor -10g
  • Ogórek świeży -10g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250ml
  • (składniki: kawa zbożowa Inka, woda) (2)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml
  • (Składniki: herbata czarna Saga, woda)

II ŚNIADANIE:

Jogurt z owocami i orzechami ziemnymi -150g (1,2,4)

(składniki: jogurt naturalny 2% tłuszczu, jabłko prażone, żurawina suszona, płatki owsiane, orzechy ziemne niesolone)

OBIAD:

  • Zupa krupnik -300 ml (1)
  • (włoszczyzna mrożona w paski, kasza jęczmienna, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, porcja rosołowa drobiowa, cebula, por, ziemniaki, pietruszka liście)
  • Pieczeń z szynki w sosie własnym –150g (1,2)
  • (szynka wieprzowa, mąka pszenna, sól, pieprz, przyprawy ziołowe, woda)
  • Ziemniaki z koperkiem – 250 g
  • Buraczki gotowane – 150 g
  • Kompot wieloowocowy – 250 ml
  • (mieszanka owoców mrożona, cukier, woda)

POSIŁEK DODATKOWY:

  • Gruszka pieczona z żurawiną, pestkami dyni i cynamonem – 170 g
  • (składniki: gruszka, żurawina słodzona suszona, pestki dyni, cynamon)

KOLACJA:

  • Sałatka z makaronem Tortellini –120 g (1,2,6,8)
  • (makaron tortellini, szynka drobiowa, ogórek świeży, kukurydza żółta konserwowa, jogurt naturalny, majonez, sól, pieprz)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło -15g  (2)
  • Ser żółty Salami- 15g (2)
  • Schab długowędzony – 21g (1,3,6)
  • Kiełbasa krakowska- 25g (1,3,6)
  • Pomidor – 40g
  • Ogórek kiszony – 20g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml  (1)
  • (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
  • Herbata czarna napar bez cukru  – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna Saga, woda)
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)
  • ENERGIA (kcal)                                    2432
  • BIAŁKO (g)                                           121,6
  • TŁUSZCZE (g)                                       94,5
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 34,6
  • WĘGLOWODANY (g)                          273,6
  • W tym cukry proste (g)                      41,7
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              35,2
  • SÓL (g)                                                 6
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz