ŚNIADANIE:
- Pasta paprykowa – 40g (2)
- (składniki: serek twarogowy półtłusty, koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, papryka czerwona)
- Płatki owsiane na mleku – 400 ml (1,2)
- (składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)
- Kiełbasa krakowska – 20g (1,3,6,7)
- Pieczywo mieszane 100g (1)
- Masło – 15g (2)
- Szynka wieprzowa jak dawniej – 20g (1,3,6,7)
- Ser żółty Salami – 15 g (2)
- Dżem wiśniowy – 22g
- Pomidor -10g
- Ogórek świeży -10g
- Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250ml
- (składniki: kawa zbożowa Inka, woda) (2)
- Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
- (Składniki: herbata czarna Saga, woda)
II ŚNIADANIE:
Jogurt z owocami i orzechami ziemnymi -150g (1,2,4)
(składniki: jogurt naturalny 2% tłuszczu, jabłko prażone, żurawina suszona, płatki owsiane, orzechy ziemne niesolone)
OBIAD:
- Zupa krupnik -300 ml (1)
- (włoszczyzna mrożona w paski, kasza jęczmienna, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, porcja rosołowa drobiowa, cebula, por, ziemniaki, pietruszka liście)
- Pieczeń z szynki w sosie własnym –150g (1,2)
- (szynka wieprzowa, mąka pszenna, sól, pieprz, przyprawy ziołowe, woda)
- Ziemniaki z koperkiem – 250 g
- Buraczki gotowane – 150 g
- Kompot wieloowocowy – 250 ml
- (mieszanka owoców mrożona, cukier, woda)
POSIŁEK DODATKOWY:
- Gruszka pieczona z żurawiną, pestkami dyni i cynamonem – 170 g
- (składniki: gruszka, żurawina słodzona suszona, pestki dyni, cynamon)
KOLACJA:
- Sałatka z makaronem Tortellini –120 g (1,2,6,8)
- (makaron tortellini, szynka drobiowa, ogórek świeży, kukurydza żółta konserwowa, jogurt naturalny, majonez, sól, pieprz)
- Pieczywo mieszane – 100g (1)
- Masło -15g (2)
- Ser żółty Salami- 15g (2)
- Schab długowędzony – 21g (1,3,6)
- Kiełbasa krakowska- 25g (1,3,6)
- Pomidor – 40g
- Ogórek kiszony – 20g
- Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml (1)
- (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
- Herbata czarna napar bez cukru – 250 ml
- (składniki: herbata czarna Saga, woda)
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)
- ENERGIA (kcal) 2432
- BIAŁKO (g) 121,6
- TŁUSZCZE (g) 94,5
- W tym nasycone kwasy tłuszczowe 34,6
- WĘGLOWODANY (g) 273,6
- W tym cukry proste (g) 41,7
- BŁONNIK POKARMOWY (g) 35,2
- SÓL (g) 6