ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku  400 ml (1,2)                              
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Parówka gotowana -80 g (1,2)
  • Ser twarogowy półtłusty -100g (2)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Szynka wieprzowa ogonówka – 20 g (1,3,6,7)
  • Kiełbasa krakowska – 20g (1,3,6,7)
  • Dżem truskawkowy – 22g
  • Pomidor -10g
  • Ogórek świeży -10g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru –  250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna Saga, woda)

II ŚNIADANIE:

  • Koktajl mleczno – owocowy –125 ml (2)
  • (składniki: maślanka, jabłko, pomarańcza )

OBIAD:

Barszcz ukraiński – 300 ml (6)
(składniki: woda, buraki, cebula, czosnek, włoszczyzna, zakwas z buraka, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, fasola w puszce, czosnek, ziemniaki, porcja rosołowa)
Eskalopka drobiowa – 150g (1,8)
(składniki: mięso z piersi kurczaka, jaja, bułka tarta, sól, pieprz,  przyprawy ziołowe)
Ziemniaki z koperkiem – 250g
Surówka z białej rzodkwi – 150g (2,8)
(składniki: biała rzodkiew, marchew, sól, pieprz, olej rzepakowy, majonez,  sok ze świeżej cytryny)
Kompot wieloowocowy – 250 ml
(woda, truskawki mrożone, jagody mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY:

Budyń waniliowy -150g

(składniki: budyń waniliowy w proszku, woda, cukier)

KOLACJA:

  • Śledzie po kaszubsku – 180 g (6,9)
  • (Składniki: śledzie a’la Matijas, włoszczyzna mrożona w paski, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, pieprz, cebula, ocet spirytusowy)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
    Masło- 15g  (2)
    Ser żółty Salami- 30g (2)
    Szynka wieprzowa konserwowa – 23g (1,3,6)
    Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6,7)
    Pomidor -20g
  • Ogórek kiszony– 20g
    Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml  (1,2)
    (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
    Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
    (składniki: herbata czarna Saga, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (CAŁY DZIEŃ):

ENERGIA (kcal)                                   2410
BIAŁKO (g)                                            120
TŁUSZCZE (g)                                       94,1
W tym nasycone kwasy tłuszczowe(g)   30
WĘGLOWODANY (g)                         272,2
W tym cukry proste (g)                           42
BŁONNIK POKARMOWY (g)          38
SÓL (g)                                                    6

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz