ŚNIADANIE:
II ŚNIADANIE:
Sałatka z buraka, gruszki i orzecha włoskiego -120 g (2,10)
(składniki: burak gotowany, gruszka, orzech włoski, olej rzepakowy, ocet balsamiczny, jogurt naturalny, szpinak liście)
OBIAD:
Zupa gulaszowa – 300 ml (1,6)
(składniki: woda, włoszczyzna mrożona w paski, mięso z łopatki wieprzowej, sól, pieprz, olej rzepakowy, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, ziemniaki, papryka, papryka słodka mielona, tymianek)
Pulpeciki w sosie pomidorowym – 180 g (1, 2,6,8)
(składniki: mięso mielone z kurczaka, jaja, sól, pieprz, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, przyprawy) Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g
Warzywa gotowane: brokuły, kalafior, marchew – 150g
Kompot wieloowocowy – 250 ml
POSIŁEK DODATKOWY: Owoc – pomarańcza
KOLACJA:
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (razem cały dzień):
ENERGIA (kcal) 2435
BIAŁKO (g) 121,7
TŁUSZCZE (g) 94,6
W tym nasycone kwasy tłuszczowe 36
WĘGLOWODANY (g) 273,9
W tym cukry proste (g) 41
BŁONNIK POKARMOWY (g) 42
SÓL (g) 5,7