ŚNIADANIE:
II ŚNIADANIE:
OBIAD:
Barszcz ukraiński – 300 ml (6)
(składniki: woda, buraki, cebula, czosnek, włoszczyzna, zakwas z buraka, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, fasola w puszce, czosnek, ziemniaki, porcja rosołowa)
Eskalopka drobiowa – 150g (8)
(składniki: mięso z piersi kurczaka, jaja, sól, pieprz, przyprawy ziołowe)
Ziemniaki z koperkiem – 250g
Surówka z białej rzodkwi – 150g (2,8)
(składniki: biała rzodkiew, jogurt, sól, pieprz, olej rzepakowy, majonez, sok ze świeżej cytryny, koper)
Kompot wieloowocowy – 250 ml
(woda, truskawki mrożone, jagody mrożone, cukier)
POSIŁEK DODATKOWY:
Kisiel brzoskwiniowy z kokosem -150g
(składniki: kisiel brzoskwiniowy w proszku, woda, cukier, wiórki kokosa)
KOLACJA:
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (CAŁY DZIEŃ):
ENERGIA (kcal) 2410
BIAŁKO (g) 120
TŁUSZCZE (g) 94,1
W tym nasycone kwasy tłuszczowe(g) 30
WĘGLOWODANY (g) 272,2
W tym cukry proste (g) 42
BŁONNIK POKARMOWY (g) 38
SÓL (g) 6