ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku  – 400 ml (1,2)                                                                       
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem – 25g  (2,8)
  • (jajko gotowane, majonez, sól, pieprz, szczypiorek)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty Salami – 20 g  (2)
  • Kurczak w galarecie z warzywami – 23g (1,3,6,7)
  • Schab chłopski – 20g (1,3,6,7)
  • Dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony -22g
  • Pomidor – 10g
  • Ogórek świeży -20g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru 250 ml  (1,2)
  • (składniki: woda, kawa zbożowa)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (Składniki: herbata czarna Saga, woda)

II ŚNIADANIE:

  • Pieczywko żytnie z pastą brokułową – 160g (1,2)
  • (składniki: pieczywko żytnie Sanko, brokuły mrożone, serek twarogowy, sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek, olej rzepakowy, kiełki rzodkiewki, rukola liście)

OBIAD:

  • Krem z pomidorów – 300 ml (6)
  • (składniki: woda, pomidory z puszki, bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz, olej rzepakowy, cebula, czosnek)
  • Rolada drobiowa z papryką w sosie – 160g (1,2,8)
  • (składniki: mięso mielone z piersi kurczaka, sól, pieprz, jaja, papryka mielona, papryka świeża, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, jogurt naturalny)
  • Ziemniaki z koperkiem -250g
  • (składniki: ziemniaki, koper świeży)
  • Surówka z marchewki, selera i pora – 150g (2, 6, 8)
  • (składniki: marchew, por, koper, jogurt, sól, pieprz, majonez, olej rzepakowy)
  • Kompot – 250 ml
  • (Składniki: mieszanka owocowa mrożona, woda, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc – jabłko

KOLACJA:

  • Risotto – 150 g (1,2,8)
  • (składniki: cukinia, olej rzepakowy, sól, pieprz, mielona papryka, zioła prowansalskie, cebula, papryka mrożona w paski, wywar jarzynowy, ryż biały gotowany, kukurydza konserwowa)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło – 20g  (2)
  • Ser Mozarella- 21g (2)
  • Szynka wieprzowa gospodarza – 21g (1,3,6)
  • Polędwica z indyka -20g (1,3,6,7)
  • Pomidor -10g
  • Ogórek kiszony– 15g, szpinak świeży
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml  (1)
  • (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna Saga, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (Razem cały dzień):

  • ENERGIA (kcal)                                    2354
  • BIAŁKO (g)                                           117,7
  • TŁUSZCZE (g)                                       91,5
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe      30,8
  • WĘGLOWODANY (g)                          323,6
  • W tym cukry proste (g)                          39
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)           45
  • SÓL (g)                                   4

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz