ŚNIADANIE:
Płatki owsiane na mleku– 400 ml (1,2)
(składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem – 25g (2,8)
(Składniki: jaja gotowane na twardo, sól, pieprz, szczypiorek, ogórek świeży, majonez)
Pieczywo mieszane 100g (1)
Masło – 15g (2)
Ser żółty Gouda- 21g (2)
Szynka wieprzowa krucha – 22g (3,6,7)
Polędwica z indyka – 20g (1,3,6,7)
Dżem truskawkowy -22g
Pomidor -20g
Ogórek kiszony -10g
Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250ml (2)
(składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml (składniki: herbata czarna Saga, woda)
II ŚNIADANIE:
Pieczywko żytnie z serkiem twarogowym i ogórkiem świeżym – 160g (1,2)
(składniki: pieczywko żytnie Sanko, serek twarogowy, zioła prowansalskie, ogórek świeży)
OBIAD:
POSIŁEK DODATKOWY: Owoc – jabłko
KOLACJA:
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (RAZEM CAŁY DZIEŃ):
ENERGIA (kcal) 2450,5
BIAŁKO (g) 122,5
TŁUSZCZE (g) 87,1
W tym nasycone kwasy tłuszczowe 35,8
WĘGLOWODANY (g) 306,3
W tym cukry proste (g) 52,1
BŁONNIK POKARMOWY (g) 38,1
SÓL (g) 6